Kurs kucharski

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
31 października 2019

W ramach reintegracji zawodowej 7 uczestników Projektu "KIS Radomsko - W kierunku zmiany" współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020, zostało skierowanych do uczestnictwa w kursie "Kucharskim".

Szkolenie zostało przeprowadzone w terminie 11.12.2018 – 28.01.2019, skierowanych zostało 7 osób. Ostatecznie szkolenie ukończyło 5 osób. Celem szkolenia było uzyskanie przez uczestników wiadomości oraz nabycie wiedzy i umiejętności związanych z planowaniem produkcji, surowcami gastronomicznymi oraz maszynami i urządzeniami gastronomicznymi. W ramach zajęć praktycznych Uczestnicy poznawali techniki sporządzania dań podstawowych, głównych i przekąsek, wypieku ciast oraz sporządzania deserów, napojów, dań specjalistycznych oraz ekspedycji wyrobów kulinarnych. Łącznie zrealizowano 120 godzin szkolenia, w tym 30 godzin dydaktycznych teoretycznych oraz 90 godzin zajęć praktycznych. Uczestnicy otrzymali stypendium szkoleniowe zgodnie z wytycznymi Ministra Rozwoju i Finansów w zakresie realizacji przedsięwzięć z udziałem środków Europejskiego Funduszu Społecznego w obszarze rynku pracy na lata 2014-2020.Szkolenie zostało zakończone egzaminem, 5 osób które pozytywnie zdało egzamin otrzymało Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 roku w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. Z 2014 r poz. 622). Kurs przygotował Uczestników do odbycia stażu zawodowego w branży gastronomicznej.

Autor: Aneta Kowalczyk

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie